joi, 26 februarie 2009

Avantajele bacteriei ca animal de casa

"
  • Probleme de numar: daca ai vrea mai multe pisici (de exemplu) ar trebui sa ai initial cel putin doua. In ceea ce priveste bacteriile, cu una singura te-ai aranjat pe viata.
  • Nopti nedormite: spre deosebire de pisici bacteriile nu intra in calduri si nu te tin treaz toata noaptea urland dupa putina distractie.
  • Intretinere usoara: nu e nevoie sa schimbi ladita cu nisip. Cu hrana se rezolva usor, doar mai adauga putin zahar in mediul de cultura.
  • Timpul liber: Cand pleci undeva nu trebuie sa rogi vecinul sa aiba grija de bacteria ta. Doar pune-o in frigider si se va pastra fara probleme. Bineinteles, acelasi lucru se poate face si in cazul unei pisici...
  • Cu toate ca si bacteriile sunt acoperite cu "par" (cili), nu veti gasi niciodata par de bacterie pe covor.
  • Nu trebuie sa scoti bacteria afara pentru o plimbare. Daca simte nevoia de exercitiu doar pune-o intr-un flask mare si agita cateva ore.
  • Bacteria nu va aduce niciodata animale moarte in casa ta.In cel mai rau caz, o bacterie mai neastamparata te va tine in baie pentru cateva zile.
"

10 comentarii:

Dorin spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Dorin spunea...

Dupa prezentarea facuta ideea adoptarii unor bacterii suna destul de tentant :)) De care recomanzi? :P

Despre virusi ce parere ai ?

Ma spunea...

Exista politia bacteriilor sa stiu daca iau o bacterie si incep sa ii dau spituri in "gura" sau o torturez cu niste paracetamol sau o bat cu o seringa ma amendeaza cineva??

Dorin spunea...

Ma, nu stiu sa existe o organizare clara a structurii care se ocupa cu eliminarea bacteriilor, da' stiu ca in general nu sunt prea bine vazute, au destul de multi dusmani si cam toata lumea vrea sa scape de ele. Am auzit ca sunt unii care platesc chiar bine sa nu [mai] aiba de-a face cu bacteriile si ca sunt chial lagare de cncentrare mari unde sunt exterminate in masa (spitale).

Deci nu cred sa te condamne cineva daca agresezi vreuna.

Eventual vezi sa nu comenteze ceva astie de la fabricile de iaurturi cu crescatoriile lor :))

Anonim spunea...

=)) habar nu aveti cine e bacteria in peisaj, though e interesnt cum ati dus discutia... fratilor priviti mai deep :))

Dia spunea...

@ Dorin

exista o diversitate mare de bacterii, cred ca fiecare isi alege tipul preferat in functie de caracteristici si bolile pe care le provoaca... la virusi nu m-am prea gandit, dar prefer bacteriile... par mai interesante

@ Ma

nu stiu sigur daca exista o politie a bacteriilor.... dar cel putin moral, ar trebui sa te gandesti ca nu e corect sa dai spituri in "gura" la o bacterie nevinovata... da, o poti disciplina daca ti-a provocat niste neplaceri, dar nefondat, sper sa te mustre constiinta


Dorine, sa stii ca nu toate bacteriile sunt rele, deci sa nu te bata gandul sa te apuci de exterminat orice prinzi

Anonim spunea...

as adopta si eu o bacterie de care sa am grija... eventual un spirochet? ;;)si l-as purta cu mine peste tot, in mediul de cultura! si mi-as lua un microscop si m-as uita toata ziua la ea...si i-as vorbi mult, mult! >:D< hug mae pt bacteiie!

Septimia spunea...

ce tare!:))

unshpe spunea...

foarte fain:))tentanta treaba cu bacteriile sunt destule pentru toti si peste tot:))

chgabriela spunea...

Can I have one?:))