joi, 13 noiembrie 2008

Responsabilitatea socială corporatistă: un moft cotidian sau o necesitate?


Miercuri, 12 noiembrie, începând cu ora 16.30 studenții au avut ocazia să participe la un training organizat de AIESEC Târgu Mureș, pe tema Responsabilității Sociale Corporatiste. Acest eveniment a fost o continuare a proiectului CSR Mureș ce a demarat în primăvară. În cadrul acestui proiect companiile implicate au donat organizației AIESEC hârtia de care nu mai aveau nevoie, iar cu fondurile obținute din recliclarea acesteia s-au cumpărat puieți care au fost folosiți într-o acțiune de plantare.
Ce înseamnă CSR? Ce presupune a fii responsabil social? Ce au companiile de câștigat prin investirea în acest domeniu? Răspunsul la aceste întrebări și la multe altele l-au aflat studenții de la reprezentantul companiei ”Play for life”, de la reprezentanții unor ONG-uri de mediu și nu în ultimul rând de la colegii lor implicați în organizare. La sfârșitul trainingului studenții au putut afla mai multe despre cum își desfășoară ONG-urile activitatea și cum se pot implica ei activ în proiectele lor. Mulți dintre studenți nu au rămas indiferenți la mesajul transmis, au fost încântați să participe la acest eveniment și așteaptă cu nerăbdare următoarea acțiune CSR Mureș.
După plecarea studenților a avut loc o discuție între ONG-urile prezente și reprezentații AIESEC, în care s-a dezbătut posibilitatea îmbunătățirii și dezvoltării proiectului CSR Mureș, acesta fiind încă în desfășusare. ONG-urile au adus un plus de idei pentru extinderea proiectului și s-au pus bazele unor noi colaborări.
Organizatorii evenimentului au fost mulțumiți de desfășurarea acestuia și sunt încrezători că CSR Mureș va avea un impact considerabil și că tot mai mulți oameni vor înțelege importanța reponsabilității sociale și vor ține cont de impactul lor asupra mediului și societății.

6 comentarii:

Anonim spunea...

tare...pacat ca n-am reusit sa ajung..oricum despre acest eveniment puteti afla si din informatia de mures, unde apare un articol semnat Diana Ceusan! :D

Anonim spunea...

:)) suna a proces verbal. bun. stim ce s-a intamplat, cand, unde, cum,cine a discutat cu cine, despre ce. Intrebarea mai importanata a ramas nerezolvata: ce? adica ce inseamna exact a fi responsabil social? stiu ca toata ideea a fost sa participi efectiv si sa vezi pe viu...dar no....nu strica o explicatie pt noi astia mai batuti de soarta care nu am ajuns :)) >:D<

Anonim spunea...

articol semnat Diana Ceusan intr-o publicatie? wow! felicitari! e o chestie chiar importanata!

Dia spunea...

ok, promit ca atunci cand o sa am timp o sa scriu ceva mai mult despre ce e CSR (responsabilitatea sociala corporatista) ;))

Dorin spunea...

sau ai putea sa abordezi doar tema responsabilitatii sociale dincolo de contexul corporatist ;)
ce zici ?

Dia spunea...

@ Dorin
Da, cred ca voi aborda mai degraba responsabilitatea sociala, mai ales ca am aflat lucruri interesante despre asta la NPS :D